KONZULTÁCIÓK & WORKSHOPOK

Mi, a SOULution csapata, konfliktusok megoldásában támogatjuk a hozzánk fordulókat. Az általunk szeretett és használt módszereket ötvözve segítünk konfliktusok feloldásában, azaz coaching, mediációs és párterápiás elemeket vegyítve kísérjük a klienseket a konzultációk során. Strukturált, megoldás fókuszú módszertan alapján haladunk a folyamatban, ez biztosítja a hatékonyságot. 

Feszültségek, hullámvölgyek mindig húzódnak az emberek között, legyen az pár vagy munkakapcsolat, rokoni szál vagy barátság, a koronavírus pedig csak felerősítette a bennünk és a kapcsolatainkban rejlő feszültségeket.  Ezekben a nehéz helyzetekben szeretnénk támaszt nyújtani.

Segítünk felderíteni az okokat, az ezek mögött álló szükségleteket és eszközöket adunk ahhoz, hogy klienseink más útra tereljék a kommunikációt. Segítünk utat találni a valódi problémákhoz és megtalálni rá a valódi megoldásokat.

 
Image by Joel Overbeck

PÁRKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ

Nincsen tökéletes párkapcsolat. Nincsen tökéletes házasság. Mindenki életében előfordulnak nehézségek, döccenők, mélypontok, ahonnan közös erővel ki lehet mászni. Konfliktus mindenféle okból kialakulhat, legyen az: házimunka, gyereknevelés, kommunikációs stílus, minőségi idő hiánya, elhanyagoltság érzés, bizalomvesztés akár hűtlenség. Abban tudjuk támogatni a hozzánk fordulókat, hogy azonosítsák az egymás felé támasztott igények mögött húzódó, mélyen ülő szükségleteket, fájdalmakat. Hogy jobban megértsék a másikat, képesek legyenek nézőpontot váltani. Arra törekszünk, hogy a klienseink megtalálják a konfliktusmentes övezeteket, hogy segítsünk megfogalmazni, mivel tölthetik a kapcsolat pozitív oldalát és hogy hogyan oldják meg a felmerülő feszültségeket, hogyan kommunikáljanak hatékonyan egymással..

KONZULTÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSAINK

Egyéni & Családi Alkalmak

VELED VAGY NÉLKÜLED

18 000 Ft/ alkalom

Akinek ajánljuk: nagyon sokan érzik azt a kapcsolatukban, hogy az elfáradt. Már hosszú ideje tart a bizonytalanság, a döntésképtelenség és nem juttok dűlőre. Hogy nem tudjátok már, hová is tartotok. Hogy van-e még közös perspektíva? Van-e értelme folytatni, vagy már csak kínozzátok egymást? Ha ezekkel a dilemmákkal küzdötök, akkor jó helyen jártok.

Felépítés: mivel az ilyen dilemmák sokáig tudnak húzódni, mi gyors megoldási lehetőséget ajánlunk.

Maximum 7 alkalom alatt áttekintjük, hogy: Mi az, ami összetart Titeket? Mik a kapcsolatotok erősségei? Mik a kapcsolatotok gyengeségei? Mik a legnagyobb félelmeitek a kapcsolatban maradás terén? Mik a legnagyobb félelmeitekkel a kapcsolatból kilépés terén? Akár továbblépnétek, akár ha maradnátok, mi segítünk ennek feldolgozásban és gyakorlati megoldásokat keresünk együtt a megvalósítására

Eredmény: véget ér az őrlődés, képesek lesztek közös szabályok mentén folytatni az utat, legyen az közös, vagy különváló.

BUSINESS AS USUAL

18 000 Ft/ alkalom

Akinek ajánljuk: a legfontosabb kiemelni, hogy az üzleti konfliktusok esetén is emberek közötti konfliktusokkal állunk szemben. Ezek a viták keletkezhetnek akár üzlettársak között, vagy üzleti partnerek között, illetve főnök és beosztottja vagy kollégák között.

Minden olyan idő, amit ezekkel a konfliktusokkal töltünk, akár nyíltan, akár pedig nem felvállalva őket, jelentősen csökkenti az energiaszintünket, a munka hatékonyságát, a cég termelő képességét, vagyis legvégül a profitot. Segíteni tudunk abban, hogy ezeket a problémákat nyugodt körülmények között lehessen rendezni és a munkavégzés mielőbb visszatérhessen a normális kerékvágásba.

Felépítés: megvizsgáljuk, hogy hol és miért sérült a bizalom, mi forog kockán, ha tovább romlik a helyzet és mire van szükség ahhoz, hogy az érintett felek mindegyike számára elfogadható megoldás szülessen. Ezt a megoldást közösen kidolgozzuk, majd írásba foglaljuk.

Eredmény: együttműködés a felek között, a kölcsönösen előnyös eredmény elérése érdekében. Ez megmentheti üzleti kapcsolatokat, ahelyett hogy teljes háborúvá változtatná a helyzetet.

CSALÁDI PERPATVAR

18 000 Ft/ alkalom

Akinek ajánljuk: hogyha szeretnétek gyors, hatékony megoldást egy családi konfliktusra, legyen az generációk közötti különbségből fakadó, vagy az együttélésből származó nehézség, vagy bármi, amitől nem tudtok békésen élni, akkor ez a csomag a tiétek.

Felépítés: maximum 7 alkalom alatt feltárjuk a konfliktus eredetét, az igazi sérelmeket és eljutunk a célig, azaz megkeressük a mindkét fél számára működő megoldási lehetőségeket.

Eredmény: fellélegezhettek, mert kimondhatjátok, ami a lelketeket nyomja egy biztonságos közegben, gyakoroljátok az asszertív kommunikációt, használati utasítást kaptok egymáshoz, ami segíteni fog a jövőben és tudni fogjátok, hogy mi a másik igazán érzékeny pontja, amit nem szabad benyomnotok.

MOZAIK CSALÁDOK DINAMIKÁJA

18 000 Ft/ alkalom

Akinek ajánljuk: hogyha épp egy új családként összeszokó félben vagytok és keresitek a helyeteket az új szerepeitekben. Ha nem tudjátok, hogy bizonyos helyzetekben hogyan viselkedjetek párotokkal, vagy az ő gyerekeivel. Mibe szólhatsz bele és miből jobb kimaradni? Mit tegyél, ha a gyerekekkel kapcsolatban alapvető nevelési kérdésekben nem értetek egyet a pároddal? Hogyan tudtok segíteni a gyerekeknek abban,  hogy az újonnan kialakult családjukban is megtalálják a helyüket?

Felépítés: maximum 7 alkalom alatt feltárjuk a konfliktusok forrásait, megkeressük az ütköző értékekeket vagy érdekeket. Közösen kialakítunk olyan együttélési szabályokat, amik csökkentik a lehetséges konfliktusok számát, illetőleg “megrajzoljuk” azokat a határokat, amik segítenek eligazodni konfliktusok esetén. 

Eredmény: harmonikusabb együttélés olyan keretek között, ahol egymás igényeit is jól ismeritek. És ha a felnőttek közötti helyzet stabil és világos, akkor könnyen tudnak egységet képviselni a gyerekek irányába,  akiknek ehhez már jóval könnyebb  igazodniuk. Emiatt fesztelenebb légkör, kiszámíthatóbb reakciók és sokkal jobb együttműködés jellemzi majd az egész családot.

"A dolgokat nem szükséges jóként vagy rosszként, feketeként vagy fehérként meghatározni. Ahelyett, hogy az egyik vagy a másik mellett kardoskodnánk, legjobb megoldás a kompromisszum."

Shunmyo Masuno

 

IDŐPONT FOGLALÁS

Köszönjük jelentkezésed!

photo-1520605728164-b6a5c6814203.jpeg

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MI AZ A MEDIÁCIÓ?

A mediáció egy olyan konfliktuskezelési módszer, ahol a felek, akik közvetlenül már nem képesek megegyezni egymással, bevonnak egy harmadik, független résztvevőt (a mediátort), aki segíti a párbeszédüket, amelynek eredményeképp kidolgozhatják a saját legjobb megoldásukat a kialakult helyzet feloldásával kapcsolatban.

MIÉRT JÓ A PÁRTERÁPIÁS ÉS MEDIÁCIÓS MÓDSZER EGYÜTT?

A közös a terápiás és mediációs irányban, hogy mindkettő a konfliktusok mögött húzódó érzelmi szükségleteket segít beazonosítani és a másik fél “nyelvére is lefordítani”  azokat. A három módszer esetünkben kiegészíti egymást: a párterápiás elemek beépítése segít a mélyebb rétegek feltárásában, ami elengedhetetlen abban, hogy hosszútávon tudjanak a párok, családok együttműködni. Hiszen, ha nem értem a másikat, akkor nem értem, hogy miért kell máshogy beszélnem, viselkednem vele, mint ahogy eddig tettem. Itt adódik hozzá a mediáció és a coaching: a megértést kell, hogy kísérje gyakorlatiasság, hiszen attól még, hogy értem, nem biztos, hogy tudom, mit és hogyan kell másként csinálnom.  A párterápia a miért-re, a mediáció a hogyan-ra ad választ.

GARANTÁLT-E A MEGOLDÁS A VÉGÉN?

Akármekkora klisé, a megoldás a kliensekben van, így mi nem garantáljuk. Mi megmondhatnánk, hogy szerintünk mi lenne a jó, de az nem fog működni. Nem lesz belsővé téve csak azért, mert mi megmondtuk. Ennek minden esetben belülről kell fakadnia. Szóval a megoldás felelőssége a klienseket terheli, mi viszont segítünk a szakmai eszköztárunkkal, meglátásainkkal, a tolmácsolásunkkal, javaslatainkkal. Jobb megértés, őszinteség és sokszor mindenki által elfogadható megoldás születik.

MIK AZOK A GYAKORLATI ESZKÖZÖK, AMIKET KAPNAK A KLIENSEK?

Kommunikációs praktikák, tanácsok, konfliktuskezelési módszerek, gyakorlatok. Egy terv, konkrét lépések meghatározása, ami elvezet a közös célig.

TITOKTARTÁS

Mindkét segítő szakma alapelvei között megtalálható a titoktartás.  Semmilyen olyan adat, tény, információ nem kerül nyilvánosságra, ami ezeken az üléseken elhangzik a felek részéről.